Bu tarifimi Sofra dergisinden denedim ve çok beğenildi. Çocuklar ilk üstündeki çekirdekleri yiyor sonra kurabiyeyi yiyorlar.Ama benim oğlum çekirdeksiz yapmamı istedi. Doğum günleri için hoş bir tarif.
Malzemeler
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı limon suyu
- Yarım çay bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- İç ay çiçeği
Hazırlanması
- Yumurta akı üstü için ayrılır.
- Diğer malzemeler karıştırılıp en son un konup yoğrulur.
- 3 beze yapılır. Oklava ile açılıp 1 cm genişliğinde çubuklar kesilir. Daha pratik olsun diyorsanız kalıplarla da şekil verebilirsiniz.
- Üzerine yumurta akı sürülüp çekirdekler konur.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder