Bu tarifi de sevgililer günü için canım kocam için hazırladım. Pratik bir tarif oldu. Eşimle ben severek yedik denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
- 1 paket Dr. cheesecake
- Süzme yoğurt
- Süt
- Eti Burçak
- 75 gr tereyağı
- 3 paket böğürtlenli sos Hazırlanışı
Alt taban
- Bisküviler rondoda öğütün. 75 gr tereyağı eritilip 2 kaşık sütle bisküvilerin üzerine dökülüp rondoda karıştırın
- Karışımı 22-26 cm çaplı kelepçeli kalıba alın. Kaşık ile bastırıp alt tabanı oluşturun.
Cheesecake hazırlanması
- 500 ml (2.5 su bardağı ) buzdolabında soğutulmuş sütü çırpma kabına boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin.
- Mikserle önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın.
- Üzerine 300 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt ekleyin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. (BİM marka kullanıyorum sulanmıyor.)
- Kremayı kalıptaki tabanın üzerine yayın. Üzerini düzeltin. Böğürtlen sosu döküp; buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Bıçak yardımı ile cheesecake kalıptan ayırın ve kelepçeleri çözün. Servis tabağına alıp dilimleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder