Nurcan arkadaşımın mutfağından sevilen bu tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Ben severek yedim. Bakalım sizin ki nasıl olacak?
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt veya yoğurt
- 100 gr haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon
Hazırlanması
- İlk şerbet pişirilir. Soğutmaya alınır.
- Malzemeler karıştırılıp fırın kabına alınır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir. Kürdan testi ile kontrol edilir.
- Şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak.
- Üzerine hindistan cevizi dökülüp ikram edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder