Canım kardeşim ellerine sağlık çok güzel gözüküyor; artık yaza da bize yaparsın :)
- yufka
- patates
- dereotu
- soda
- yoğurt
Hazırlanması
- Yufkayı 4 parçaya bölün.
- Soda ve yoğurt karıştırıp yufkanın üzerine kaşık ile ıslatın.
- Haşlanmış patates, dereotu ve kırmızı biberden harç yapın. Yufkaların geniş kısmına harçtan koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin.
- Yufkalar çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin.. Gül böreği şeklini vermek için ruloları dıştan içe doğru sarmal şekilde sarın. Tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürün. Dilerseniz börekleri çörekotu ve susamla süsleyin.
- Börekleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
Patatesli gül böreğiniz hazır.
Afiyet olsun!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder