Bu Blogda Ara

20 Kasım 2013 Çarşamba

Terbiyeli Kıymalı Karnıbahar

Hanımlar düşünüyordur akşama ne yapsam diye. Ben kıymalı karnıbahar yapacağım. Eşim fazla sevmese de evde tüketilen bir kış yemeği. Evde küçük bebeği olanlar içinde kolaylık çatalla ezip yedirebilirsiniz benim kızım severek yiyor. Sizlerle bu farklı tarifimi paylaşmak istedim. Tam benim sayılmaz arkadaşım Ayşegül'ün tarifi. Bizim hoşumuza gitti..

Malzemeler;
Karnıbahar
Kıyma
soğan
salça
un ve yoğurt
Baharatlar

 Yapılışı; 
Soğan zeytinyağında kavrulur . Göz kararı kıyması eklenir. Bol salça konup biraz daha kavrulur. Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber  acı sevenler için acı kırmızı biber eklenir.Yıkadığımız karnıbaharı küçük parçaları ayırıp tencereye bir sıra halinde diziyorum. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip  karıştırmadan kısık ateşte pişiriyorum. Yemek piştikten sonra 2 kaşık yoğurt , bir kaşık unla karıştırılıp tencereye döküIür. 1-2dk kaynatıp altı kapatılır.

Fotoğraf ekleyeceğim halen tabletteki sorunu çözemedim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder