Bu Blogda Ara

22 Şubat 2014 Cumartesi

Cheesecake



Bu tarifi de sevgililer günü için canım kocam için hazırladım. Pratik bir tarif oldu. Eşimle ben severek yedik denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

  • 1 paket Dr. cheesecake 
  • Süzme yoğurt
  • Süt
  • Eti Burçak
  • 75 gr tereyağı
  • 3 paket böğürtlenli sos                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Hazırlanışı
Alt taban
  1. Bisküviler rondoda öğütün. 75 gr tereyağı eritilip 2 kaşık sütle bisküvilerin üzerine dökülüp rondoda karıştırın
  2. Karışımı 22-26 cm çaplı kelepçeli kalıba alın. Kaşık ile bastırıp alt tabanı oluşturun.
Cheesecake hazırlanması
  1. 500 ml (2.5 su bardağı ) buzdolabında soğutulmuş sütü çırpma kabına  boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin.
  2. Mikserle önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın.
  3. Üzerine 300 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt ekleyin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. (BİM marka kullanıyorum sulanmıyor.)
  4. Kremayı kalıptaki tabanın üzerine yayın. Üzerini düzeltin. Böğürtlen sosu döküp;  buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  5. Bıçak yardımı ile cheesecake kalıptan ayırın ve kelepçeleri çözün. Servis tabağına alıp dilimleyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder