Bu Blogda Ara

20 Şubat 2014 Perşembe

Patatesli Gül Böreği

Canım kardeşim ellerine sağlık çok güzel gözüküyor; artık yaza da bize yaparsın :)

Malzemeler

  • yufka
  • patates
  • dereotu
  • soda 
  • yoğurt
Hazırlanması
  1. Yufkayı 4 parçaya bölün.
  2. Soda ve yoğurt karıştırıp yufkanın üzerine kaşık ile ıslatın.
  3. Haşlanmış patates, dereotu  ve kırmızı biberden harç yapın. Yufkaların geniş kısmına harçtan koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar ekleyin.
  4. Yufkalar  çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin.. Gül böreği şeklini vermek için ruloları dıştan içe doğru sarmal şekilde sarın. Tepsiye yerleştirin.
  5. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürün. Dilerseniz börekleri çörekotu ve susamla süsleyin.
  6. Börekleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
Patatesli gül böreğiniz hazır.
Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder