Bu Blogda Ara

5 Şubat 2014 Çarşamba

Ispanaklı Börek

Bir kaç gündür yazamadım; özlemişim yazı yazmayı. Kışın ne yemeği yapacağım derdi biz hanımları epeyce yoruyor. Ispanak en başta gelen kış sebzelerin arasında geliyor. Hem de yararlı bir sebze. Ben dondurulmuş ıspanak kullanıyorum. Tadı güzel mi güzel.... Dondurulmuş ürünlerin videolarını izlediğim de içim rahatlıyor doğrusu. Sizler kullanıyor musunuz? İşte size dondurulmuş ıspanaklı börek tarifi.....

Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • ıspanak
  • soğan
  • Yumurta sarısı
  1. Cezvede ki yağ miktarı kadar sıcak su ilave edilir.
  2. 1 adet  baklava yufkasını tezgahın üzerine serin. Her tarafına 1 çorba kaşığı karışımdan dökülür. Üzerine bir kat daha yufka  koyup işlemi tekrarlayın.   5 yufka bitene kadar devam edin. 
  3. Ispanak soğan ile kavrulur; tuz ve karabiber konup soğutulur.
  4. 5. yufkaya peynirli içten her tarafına eşit miktarda dağıtın. Geniş kenarından sarıp rulo yapın.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Kalan yufkalara da bu işlemi yapın.
  7. Ruloların üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ, yoğurt ile hazırladığınız karışımını sürün.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180C'deki  fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder