Bu Blogda Ara

25 Ocak 2014 Cumartesi

Fırında Ayva Tatlısı



Ayva tatlısı sever misiniz? Ben severim. Ekşi ile tatlı arası mayhoş tadı, tarçın kokusu insanı büyülüyor. Fazla yaptığım bir tatlı değil eşim sevmiyor yapınca hepsi bana kalıyor. O nedenle en güzeli yapmamak değil mi?
Televizyonda ayva tatlısı reklamını görünce bu kışın yapmadığım aklıma geldi. Üşenmedim ve bu tarifi denedim. Önceleri kırmızı gıda boyası ile denemiştim; bu tarifimde kullanmadım tadı ve rengi hoşuma gitti. Hem de dağılma tehlikesi oladı. Çoğu tarifim gibi pratik bir tarif oldu.






Malzemeler

  • 2  ayva
  • 1 elma
  • 10 kaşık şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet fırın poşet
Hazırlanışı

  1. Ayvalar yıkanıp kabukları soyulur. Ortadan ikiye kesilir. Çekirdekleri saklanır.
  2. Derin bir kaba şeker konur. Ayvalar şekere iki tarafı da batırılıp poşete dizilir.
  3. Elma rendelenir, kalan şeker ile karıştırılıp ayvaların ortasına birer kaşık konur.
  4. Çubuk tarçın , karanfil ve ayva çekirdekleri poşete konup kapatılır. Üzerine kürdanla bir kaç delik açılır.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 1 saat pişirilir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder