Televizyonda ayva tatlısı reklamını görünce bu kışın yapmadığım aklıma geldi. Üşenmedim ve bu tarifi denedim. Önceleri kırmızı gıda boyası ile denemiştim; bu tarifimde kullanmadım tadı ve rengi hoşuma gitti. Hem de dağılma tehlikesi oladı. Çoğu tarifim gibi pratik bir tarif oldu.
Malzemeler
- 2 ayva
- 1 elma
- 10 kaşık şeker
- 1 çubuk tarçın
- 3 adet karanfil
- 1 adet fırın poşet
Hazırlanışı
- Ayvalar yıkanıp kabukları soyulur. Ortadan ikiye kesilir. Çekirdekleri saklanır.
- Derin bir kaba şeker konur. Ayvalar şekere iki tarafı da batırılıp poşete dizilir.
- Elma rendelenir, kalan şeker ile karıştırılıp ayvaların ortasına birer kaşık konur.
- Çubuk tarçın , karanfil ve ayva çekirdekleri poşete konup kapatılır. Üzerine kürdanla bir kaç delik açılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 1 saat pişirilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder