Biraz da yemek tarifi yazayım. Tarifleri incelerken sanki evde hep tatlı yapıyormuşum gibi gözüküyor. İşte size güzel bir bulgur pilavı tarifim var. Bu yaza kadar pirinç pilavı önceliğim idi, ama şimdi bulgur pilavı yapıyorum. Sık sık yaptığım için farklı tatlar yapmaya çabalıyorum. Bulgur daha yararlıymış hatta bana daha doyurucu geliyor. Kızım mercimekleri seçip kuş gibi yemeğe başladı. Onlar da bulgur yemeye alıştılar.
Malzemeler
- 2 bardak bulgur
- 1 soğan
- 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
- Domates püresi
- yarım kaşık salça
- karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
- Soğanlar sıvı yağ ve tereyağı karışık kavrulur.
- Salça ve domates püresi eklenir. Domates suyunu çekene kadar karıştırılır.
- 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek eklenir.
- Yıkanan bulgur eklenip karıştırılır.
- 6-7 dk karıştırılarak kavrulur.
- karabiber, tuz eklenir. Çocuklar yediği için acı kullanmıyorum.
- 3 bardak kaynamış su eklenip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder