Malzemeler
- 6 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişaştası
- 1 paket kakao
- 225 gr toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 vanilya
- Dr. oetker çikolatalı pasta kreması
- Çikolata parçaları
- Vişne suyu
- Soda Pandispanyanın Hazırlanışı
- Yumurta ak ve sarıları ayrılır.
- Yumurta akları bir çimdik tuz ile 2-3 dakika çırpılır.
- Şekerin yarısı çırptığımız yumurta aklarına eklenir. 5-6 dakika çırpılır.
- Diğer tarafta ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan toz şeker ile çırpılır, krema kıvamına gelene kadar devam edilir.
- İki karışımı birbirine karıştırıyoruz. Dikkat etmemiz gereken fazla karıştırmamak. Alt üst yaparak karıştırın.
- Un, kakao, nişaşta, vanilya, kabartma tozu elenerek karışıma azar azar eklenir.
- 26 cm çaplı kelepçeli kalıba konur.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-40 dakika pişirilir.
Kremanın Hazırlanması
- Soğuyan pandispanya kalıptan çıkartılıp düz bir zemine konur.
- 26 cm büyüklüğünde bir daire çizilir.
- Kalp şeklinde kesilir. (veya internetten kalp çıktısı alınır.)
- Pastanın üzerine konup, bıçak dik tutularak kesilir.
- Pasta ortadan kesilir.
- Pastayı vişne soda karışımı ile ıslatıp, krema poşete konup sıkılır. (Pastanın üst katına da sürüyorum resimde ki gibi çünkü çikolata parçaları keserken pasta dağılıyor. )
- Çikolata parçaları serpilip ikinci kat üzerine konur.
- Pastanın üzerine krema az miktarda sürülür. (Fazla krema sürünce şeker hamuru ile kaplarken sorun oluyor.)Dolaba konup diğer gün şeker hamuru ile süslenir.
Sipariş için https://www.facebook.com/neseli.tatlar sayfasından ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder