Bu Blogda Ara

3 Ocak 2014 Cuma

Sütlü İrmik Tatlısı


Oğlum okuldan geldiğin de mutlaka birşeyler yemek istiyor. Benim tercihim abur cubur yerine sütlü tatlılar oluyor. İrmik tatlısı pratik bir tarif olduğu kadar o kadar da lezzetli bir tatlıdır. Ayrıca irmik, kemik gelişimi için yararlı bir  besin maddesi olduğu söyleniyor. Bebekken çocuklarımın çorbalarına doktorum irmik koymamı tavsiye etmişti. İrmik durum buğdayından yapılır, durum buğdayı da karbonhidrat bakımından çok zengindir. Ne yazık ki çölyak hastaları tüketemiyor.

Malzemeler
  • 1 kilo süt
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 11 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
  1. Sütü derin tencereye alalım.
  2. İrmik ve şekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  3. Katılaşmaya başlayınca tereyağını ekleyelim. (Benim kullandığım süt kaymaklı olduğu için yağ eklemedim.)
  4. Altını kapatınca vanilya ve limon rendesi ekleyip karıştıralım.
  5. Servis kabını soğuk su ile çalkalayıp, irmik tatlısını  dökelim. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
  6. Dolapta  en az 2-3 saat soğuduktan sonra üzerine tarçınla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder