Bu Blogda Ara

15 Ocak 2014 Çarşamba

Zeytintağlı Yaprak Sarması



Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı nane
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  •  3 yemek kaşığı sıvı yağ (üzerine)
  • 5 kesme şeker
  • tuz
  • 1.5 bardak su 
Hazırlanışı
  1. Soğan robotta doğranır.
  2. Soğan ve dolmalık fıstık 1.5 çay bardağı yağ ile fıstıklar pempeleşene kadar kavrulur.
  3. 1 su bardağı pirinç yıkanıp soğanlara eklenir. 2 dk kavrulur.
  4. Sıra ile nane, karabiber, tarçın, şeker, kuş üzümü, tuz,  eklenip karıştırılır.
  5. Yarım su bardağı kaynamış su ile suyunu çekene kadar pişirilir. Soğutulur.
  6. Asma yapraklarını tuzlanmış ise kaynar suda bekletilir. Bir kaç sudan geçirilip sıkılır. 
  7. Yaprak el içinde veya tabakta 1 tatlı kaşığı iç konup sigara böreği gibi sarılır.
  8. Pişirilecek tencerenin altına sapları ve birkaç yaprak konarak alt hazırlanır. Bu sayede tencerenin  dibi tutmaz.
  9. Tencereye sıralı şekilde dizilir. 1 bardak kaynamış su dökülür. 3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilip üzerine düz kapak konup kısık ateşte pişirilir.
  10. Kısık ateşte 30 dk pişirin.
  11. Piştikten sonra tencerede soğutun ve  servis tabağına dizin.
  12. Limon ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder