Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1.5 çay kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı nane
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (üzerine)
- 5 kesme şeker
- tuz
- 1.5 bardak su
Hazırlanışı
- Soğan robotta doğranır.
- Soğan ve dolmalık fıstık 1.5 çay bardağı yağ ile fıstıklar pempeleşene kadar kavrulur.
- 1 su bardağı pirinç yıkanıp soğanlara eklenir. 2 dk kavrulur.
- Sıra ile nane, karabiber, tarçın, şeker, kuş üzümü, tuz, eklenip karıştırılır.
- Yarım su bardağı kaynamış su ile suyunu çekene kadar pişirilir. Soğutulur.
- Asma yapraklarını tuzlanmış ise kaynar suda bekletilir. Bir kaç sudan geçirilip sıkılır.
- Yaprak el içinde veya tabakta 1 tatlı kaşığı iç konup sigara böreği gibi sarılır.
- Pişirilecek tencerenin altına sapları ve birkaç yaprak konarak alt hazırlanır. Bu sayede tencerenin dibi tutmaz.
- Tencereye sıralı şekilde dizilir. 1 bardak kaynamış su dökülür. 3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilip üzerine düz kapak konup kısık ateşte pişirilir.
- Kısık ateşte 30 dk pişirin.
- Piştikten sonra tencerede soğutun ve servis tabağına dizin.
- Limon ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder