Bu Blogda Ara

27 Ocak 2014 Pazartesi

Süt Böreği



Krep malzemesi 
3 yumurta
1 bardak Süt
Aldığı kadar Un

İç harç  için malzemeler:

  •  kıyma
  •  soğan
  • karabiber
  •  tuz




Yapılışı :

  1. Un ve sütü hiç topak kalmıycak şekilde  çırpın. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamuru yapın.
  2. Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün.
  3. Tavaya bir kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
  4. İç harçı hazırlamak içinde soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda sote leyin.
  5. Soğan pembeleştikten sonra kıymayı ekleyip güzelce kavurun sonra karabiber tuz ekleyin ve karıştırıp altını kapatın. Ilınması için biraz dinlendirin.
  6. Daha sonra kreplerinize ortasına harcatan biraz koyarak  kare şekilde katlayın.bütün kreplere aynı işlemi yapın.
  7. Teflonda tavada sıvı yağ kızdırın. Börekleri arkalı önlü kızartıp servis kabına alın.                                     
  8.      Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder