Krep malzemesi
3 yumurta
1 bardak Süt
Aldığı kadar Un
3 yumurta
1 bardak Süt
Aldığı kadar Un
İç harç için malzemeler:
- kıyma
- soğan
- karabiber
- tuz
Yapılışı :
- Un ve sütü hiç topak kalmıycak şekilde çırpın. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamuru yapın.
- Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün.
- Tavaya bir kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
- İç harçı hazırlamak içinde soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda sote leyin.
- Soğan pembeleştikten sonra kıymayı ekleyip güzelce kavurun sonra karabiber tuz ekleyin ve karıştırıp altını kapatın. Ilınması için biraz dinlendirin.
- Daha sonra kreplerinize ortasına harcatan biraz koyarak kare şekilde katlayın.bütün kreplere aynı işlemi yapın.
- Teflonda tavada sıvı yağ kızdırın. Börekleri arkalı önlü kızartıp servis kabına alın.
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder