Bugün Rize'deki ailem, Handam halamda kahvaltıda toplanmışlar. Halam her zaman ki gibi muhteşem bir sofra hazırlamış. Sanırım favori hazır yufkadan börekmiş; çünkü Ayşe'cim eve gider gitmez bu böreği yapıp benim ile paylaştı. Eminim ki çok güzel olmuştur. Görüntüsü benim hoşuma gitti.
Pratik bir tarif, ben de en kısa zamanda deneyeceğim. Siz de tarif göndererek yerinizi almak isterseniz canansetol@yahoo.com.tr adresine gönderin :)
Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
Hazırlanışı
- Cezvede tereyağı, sıvı yağ eritilir.
- Cezvede ki yağ miktarı kadar sıcak su ilave edilir.
- 1 adet baklava yufkasını tezgahın üzerine serin. Her tarafına 1 çorba kaşığı karışımdan dökülür. Üzerine bir kat daha yufka koyup işlemi tekrarlayın. 5 yufka bitene kadar devam edin.
- Peynir ve maydanoz karıştırılıp iç hazırlanır. (İstediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.)
- 5. yufkaya peynirli içten her tarafına eşit miktarda dağıtın. Geniş kenarından sarıp rulo yapın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Kalan yufkalara da bu işlemi yapın.
- Ruloların üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ, yoğurt ile hazırladığınız karışımını sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180C'deki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder