Menüde bugün zeytinyağlı kereviz var. Kış ne yapacağıma şaşırıyorum. Ama severek bu yemeği yapıyor ve tek başıma yiyorum.
Malzemeler
- Kereviz
- Soğan
- 1 Portakal
- Zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanışı
- Kerevizler yıkanıp; doğranır .(Su içinde tutulmalı kararmasın.)
- Soğanlar piyazlık kesilir. Üzerine kerevizler ve yaprakları konur. Kereviz yapraklarını atmayın çok yararlıymış hemde güzel bir koku veriyor.
- Üzerine bir portakalın suyu sıkılıp konur.
- Suyu eklenir. Fazla su eklemeyin piştikçe eklersiniz.
- Tuzu, yağı eklenip kısık ateşte pişirilir.
Ve evi mis gibi portakallı kereviz kokusu sarar.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder