Bu Blogda Ara

19 Aralık 2013 Perşembe

Portakallı Kereviz


Menüde bugün zeytinyağlı kereviz var. Kış ne yapacağıma şaşırıyorum. Ama severek bu yemeği yapıyor ve tek başıma yiyorum. 

Malzemeler
  • Kereviz
  • Soğan
  • 1 Portakal
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı
  1. Kerevizler yıkanıp; doğranır .(Su içinde tutulmalı kararmasın.)
  2. Soğanlar piyazlık kesilir. Üzerine kerevizler ve yaprakları konur. Kereviz yapraklarını atmayın çok yararlıymış hemde güzel bir koku veriyor.
  3. Üzerine bir portakalın suyu sıkılıp konur. 
  4. Suyu eklenir. Fazla su eklemeyin piştikçe eklersiniz.
  5. Tuzu, yağı eklenip kısık ateşte pişirilir.
Ve evi mis gibi portakallı kereviz kokusu sarar.
Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder