Bu Blogda Ara

16 Aralık 2013 Pazartesi

Kısır Tarifi

 Dün mercimek köftesi bugün kısır bulgurlu tarifler üst üste geldi. Bulgur Türkiye'de çok kullanılan ana malzemeler arasında bulunuyor. 
Misafir ağırlamaların da kısır ilk başta gelir. Yaninda sadece çay olsa bana yeter. Yöreler değiştikçe içerik değişir. Ben kısırı bol limonlu severim. Nar ekşisi de kısıra çok yakışıyor. 
Çalıştığım dönemlerde arkadaşlarla kısır partisi yapardık. Kısır ustamız Burcu'ydu. Onun yaptığı kısırdan doyamazdık o kadar lezzetli yapardı. Gecenin devamında da sabahlara kadar korku filmi izlerdik. Çok güzel günlerdi. 
Burcu'cum benim kısır senin yaptığın gibi olmuyor. Sizler nasıl yaparsınız; bakalım benim tarifimi beğenecek misiniz.

Malzemeler
  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Biber - domates salçası
  • Baharatlar
  • Limon 
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. Kapaklı derin bir kapta 2 Su bardağı kısırlık bulgur üzerine kaynamış 2 bardak su   dökülür. Tuz serpilir. Kapağı kapatılıp 15-20 dk bulgurun suyu geçmesi beklenir. Arada bir de karıştırmak gerekir.
  2. Taze soğan, maydanoz yıkanıp ince ince doğranır. Zevkinize göre yeşillik miktarını ayarlarsınız. Ben fazla yeşillikli sevmediğim için bulguru bol oluyor.
  3. 1 kaşık domates, yarım kaşık biber salçası ile bulgur yoğrulur.
  4. Baharat olarak kimyon, karabiber, nane, kırmızı biber konur.
  5. Zeytinyağı limon üzerine dökülür. 
  6. Nar ekşisi ve sumak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
  7. Servis kabına alınır. Masaya gidene kadar kurumaması için streç filmle kapatılır.
Ben domatesi kısırda sevmiyorum. Çünkü kısırı sulandırıyor. 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder