Bu Blogda Ara

15 Aralık 2013 Pazar

Bonibonlu Pasta


İnternette yemek-pasta bloglarını incelerken bonibonlu pasta gördüm. Şekli hoşuma gitti; evde de bol  bonibon vardı. Bende deneyeyim dedim.  Görünüşü kadar lezzetli bir pasta oldu. Biz beğendik; bakalım sizler beğenecek misiniz.?

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı mısır nişaştası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 110 gr toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Dr. oetker çikolatalı pasta kreması
  • Çikolata parçaları
  • Bonibon
  • 3 kutu Rulo Kat                                                                                                                                                                      Pandispanyanın Hazırlanışı
  1. Yumurta ak ve sarıları ayrılır.
  2. Yumurta akları bir çimdik tuz ile 2-3 dakika çırpılır.
  3. Şekerin yarısı çırptığımız yumurta aklarına eklenir. 5-6 dakika çırpılır.
  4. Diğer tarafta ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan toz şeker ile çırpılır, krema kıvamına gelene kadar devam edilir.
  5. İki karışımı birbirine karıştırıyoruz. Dikkat etmemiz gereken fazla karıştırmamak. Alt üst yaparak karıştırın.
  6. Un, kakao, nişaşta, vanilya, kabartma tozu elenerek karışıma azar azar eklenir.
  7. 20 cm çaplı kelepçeli kalıba konur.
  8. Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-40 dakika pişirilir.
Kremanın Hazırlanması

  1. Dr. oetker çikolatalı pasta kreması üzerinde yazılan şekilde yapılır. (Mutlaka soğuk süt kullanın.)
  2. Tarifte yağ var ama ben koymuyorum.
  3. Dolapta yarım saat soğutun.
Pastanın hazırlanması
  1. Soğuyan pandispanya ikiye bölünür.
  2. Ara kat vişne suyu, soda ile karıştırılıp pasta ıslatılır.
  3. Krema sürülür. Parça çikolata konur. 
  4. İkinci pasta katı konup o da vişne soda ile ıslatılır.
  5. Krema ile kaplanır.
  6. Pastanın çevresi özenle rulo katlar ile sıra sıra döşenir.
  7. Kurdale ile bağlanıp dolaba konur. 
  8. Servis öncesi üzerine bonibonlar dökülür. (Bonibonlar konup dolapta bekletirseniz eriyorlar.)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder