İnternette yemek-pasta bloglarını incelerken bonibonlu pasta gördüm. Şekli hoşuma gitti; evde de bol bonibon vardı. Bende deneyeyim dedim. Görünüşü kadar lezzetli bir pasta oldu. Biz beğendik; bakalım sizler beğenecek misiniz.?
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişaştası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 110 gr toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- Dr. oetker çikolatalı pasta kreması
- Çikolata parçaları
- Bonibon
- 3 kutu Rulo Kat Pandispanyanın Hazırlanışı
- Yumurta ak ve sarıları ayrılır.
- Yumurta akları bir çimdik tuz ile 2-3 dakika çırpılır.
- Şekerin yarısı çırptığımız yumurta aklarına eklenir. 5-6 dakika çırpılır.
- Diğer tarafta ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan toz şeker ile çırpılır, krema kıvamına gelene kadar devam edilir.
- İki karışımı birbirine karıştırıyoruz. Dikkat etmemiz gereken fazla karıştırmamak. Alt üst yaparak karıştırın.
- Un, kakao, nişaşta, vanilya, kabartma tozu elenerek karışıma azar azar eklenir.
- 20 cm çaplı kelepçeli kalıba konur.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-40 dakika pişirilir.
Kremanın Hazırlanması
- Dr. oetker çikolatalı pasta kreması üzerinde yazılan şekilde yapılır. (Mutlaka soğuk süt kullanın.)
- Tarifte yağ var ama ben koymuyorum.
- Dolapta yarım saat soğutun.
Pastanın hazırlanması
- Soğuyan pandispanya ikiye bölünür.
- Ara kat vişne suyu, soda ile karıştırılıp pasta ıslatılır.
- Krema sürülür. Parça çikolata konur.
- İkinci pasta katı konup o da vişne soda ile ıslatılır.
- Krema ile kaplanır.
- Pastanın çevresi özenle rulo katlar ile sıra sıra döşenir.
- Kurdale ile bağlanıp dolaba konur.
- Servis öncesi üzerine bonibonlar dökülür. (Bonibonlar konup dolapta bekletirseniz eriyorlar.)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder