Ayşe'ciğim senin gibi olmadı ama harika bir kurabiye yaptım. Yememek elde değil; ağızda eriyor ve mis gibi kokuyor. Egemen'in kurabiye ile arası yoktur oğlum bile löp löp götürdü. Yazarken bile ağzım sulanıyor.
İçinde tahin bulunduğu için çocuk gelişimi için çok yararlı; ben kızımın kahvaltısına tahin koyuyorum. Tahin %100 susamdan üretilen koruyucu ve katkı maddesi kullanılmayan doğal bir üründür. Kalsiyum kaynağı ve kemik gelişimine katkı sağlıyor. Kalsiyum dışında B1 vitamini, magnezyum, çinko, demir ve fosfor gibi minarelleri içinde barındırır.
Gelelim faydalarına; bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalıklardan koruyor. Vücuda enerji verir. Bir tatlı kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftek kadar protein varmış. Pekmezle karıştırılıp yendiğinde faydalı ve lezzetli olur. Tahini yaptığımız salatalarda da sos olarak kullanabilirsiniz. Tahini oda sıcaklığında muhafaza etmeli ve kullanırken çalkalamalıyız. Kolay kolay bozulmaz.
Ama dikkat edilmesi gereken husus susam alerjisi olanların yememesi gerekir.
Tahini tatlılarda kullanabilir, enfes tarifler elde edebilirsiniz. Kahvenin yanında yiyebileceğiniz leziz, mis kokulu bir tarifim var.
Tahinli Kurabiye
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Un
- 1/2 Su Bardağı Tahin
- 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1/2 Su Bardağı Sıvı yağ
Hazırlanması
Bütün malzemeler yoğurulur. Kıvamını ayarlarken un ekleyebilirsiniz. Çok sert bir hamur olmayacak. Kurabiyeleri yuvarlarken küçük küçük yaparsanız yemesi daha kolay oluyor. Sıcak fırında 170 derecede 8 dakika pişiriyoruz.Üzerleri çatlamaya başlayınca çıkarıyoruz.
Bütün malzemeler yoğurulur. Kıvamını ayarlarken un ekleyebilirsiniz. Çok sert bir hamur olmayacak. Kurabiyeleri yuvarlarken küçük küçük yaparsanız yemesi daha kolay oluyor. Sıcak fırında 170 derecede 8 dakika pişiriyoruz.Üzerleri çatlamaya başlayınca çıkarıyoruz.
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder