Ekmek hamuru ile ne kadar
pratik tarifler var. Ben hamur kızartmasını da ekmek hamurundan
yapıyorum.Yerken güzel ama sonra temizliği zor oluyor. Pazar
kahvaltıları için yeni favorim Sucuklu Ekmek. Fotoğrafa bakıp aldanmayın, lezzeti yerinde. Bu tarifim de Derya
Baykal'a aittir. Pratik kadın, pratik tarif.
Malzemeler
2 Ekmek Hamuru
Sucuk
Kaşar peyniri
Tereyağı
Sarmısak
Hazırlanışı
1. Sucuklar halka halka ,kasar peyniri
küp küp doğranır.
2. Tereyağı eritilir;
sarmısak doğranıp tereyağında kavrulur. Bu karışımla
yapacağınız kalıbı fırça ile yağlıyorsunuz. Ben bir ekmek
hamuru için baton kalıp kullanıyorum. İstediğiniz kalıbı
kullanabilirsiniz.
3. Ekmek hamurundan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartılıp içine kaşar ve sucuk konup
kapatılır. Kalıba dizilir. İki kat yapabilirsiniz. Baton kalıba
o zaman 2 ekmek hamuru gerekir.
4. Üzerine bir şey
sürmüyoruz.
5. Kalıbı mayalanması
için bekletebilirsiniz. Zamanınız yoksa önceden ısıtılmış
fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Derya Baykal tarifinde
yuvarlak ortası delik bir kalıpta yapmıştı. Ortasında ki boşluğa domates sos
hazırlayıp dökmüştü. Ekmek toplarını koparıp sosa batırarak
yemeyi tavsiye etti. Ama benim yaptığım bana daha kolay geldi.
Pazar kahvaltıları için pratik bir tarif. Önceden yapıp
buzdolabın da bekletip misafirleriniz gelmeden fırına
atabilirsiniz sıcak yemek daha lezzetli oluyor. İsterseniz hamurunu
sizde yapabilirsiniz. Hamurun içine sucuk ve kaşardan farklı
şeylerde koyabilirsiniz. Biz severek kaşar-sucuklu tercih ediyoruz.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder