Bu Blogda Ara

12 Aralık 2013 Perşembe

Sucuklu Ekmek




Ekmek hamuru ile ne kadar pratik tarifler var. Ben hamur kızartmasını da ekmek hamurundan yapıyorum.Yerken güzel ama sonra temizliği zor oluyor. Pazar kahvaltıları için yeni favorim Sucuklu Ekmek. Fotoğrafa bakıp aldanmayın, lezzeti yerinde. Bu tarifim de Derya Baykal'a aittir. Pratik kadın, pratik tarif.

Malzemeler

2 Ekmek Hamuru
Sucuk
Kaşar peyniri
Tereyağı
Sarmısak

Hazırlanışı
1. Sucuklar halka halka ,kasar peyniri küp küp  doğranır.
2. Tereyağı eritilir; sarmısak doğranıp tereyağında kavrulur. Bu karışımla yapacağınız kalıbı fırça ile yağlıyorsunuz. Ben bir ekmek hamuru için baton kalıp kullanıyorum. İstediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz.
3. Ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp içine kaşar ve sucuk konup kapatılır. Kalıba dizilir. İki kat yapabilirsiniz. Baton kalıba o zaman 2 ekmek hamuru gerekir.
4. Üzerine bir şey sürmüyoruz.
5. Kalıbı mayalanması için bekletebilirsiniz. Zamanınız yoksa önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Derya Baykal tarifinde yuvarlak ortası delik bir kalıpta yapmıştı. Ortasında ki boşluğa domates sos hazırlayıp dökmüştü. Ekmek toplarını koparıp sosa batırarak yemeyi tavsiye etti. Ama benim yaptığım bana daha kolay geldi. Pazar kahvaltıları için pratik bir tarif. Önceden yapıp buzdolabın da bekletip misafirleriniz gelmeden fırına atabilirsiniz sıcak yemek daha lezzetli oluyor. İsterseniz hamurunu sizde yapabilirsiniz. Hamurun içine sucuk ve kaşardan farklı şeylerde koyabilirsiniz. Biz severek kaşar-sucuklu tercih ediyoruz. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder