Bu Blogda Ara

24 Aralık 2013 Salı

Pepe Doğum Günü Pastası

Malzemeler
  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişaştası
  • 1 paket  kakao
  • 225 gr toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 vanilya
  • Dr. oetker çikolatalı pasta kreması
  • Çikolata parçaları
  • Vişne suyu
  • Soda                                                                                                                                                                     Pandispanyanın Hazırlanışı
  1. Yumurta ak ve sarıları ayrılır.
  2. Yumurta akları bir çimdik tuz ile 2-3 dakika çırpılır.
  3. Şekerin yarısı çırptığımız yumurta aklarına eklenir. 5-6 dakika çırpılır.
  4. Diğer tarafta ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan toz şeker ile çırpılır, krema kıvamına gelene kadar devam edilir.
  5. İki karışımı birbirine karıştırıyoruz. Dikkat etmemiz gereken fazla karıştırmamak. Alt üst yaparak karıştırın.
  6. Un, kakao, nişaşta, vanilya, kabartma tozu elenerek karışıma azar azar eklenir.
  7. 28 cm çaplı kelepçeli kalıba konur.
  8. Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-40 dakika pişirilir.
Kremanın Hazırlanması

  1. Dr. oetker çikolatalı pasta kreması üzerinde yazılan şekilde yapılır. (Mutlaka soğuk süt kullanın.)
  2. Tarifte yağ yazıyor ama ben eklemiyorum.
  3. Dolapta yarım saat soğutun.
Pastanın hazırlanması
  1. Soğuyan pandispanya ikiye bölünür.
  2. Ara kat vişne suyu, soda ile karıştırılıp pasta ıslatılır.
  3. Krema sürülür. Parça çikolata konur. 
  4. İkinci pasta katı konup o da vişne soda ile ıslatılır.
  5. Krema ile kaplanır.
  6. Dolaba konup diğer gün şeker hamuru ile süslenir.
Pasta süslemesini yaparken sadece renkli şeritte zorlandım. Yapımı kolay bir pasta olduğu için sizler de deneyebilirsiniz. 

Sipariş için https://www.facebook.com/neseli.tatlar adresinden  ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder