Malzemeler
- 6 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişaştası
- 1 paket kakao
- 225 gr toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 vanilya
- Dr. oetker çikolatalı pasta kreması
- Çikolata parçaları
- Vişne suyu
- Soda Pandispanyanın Hazırlanışı
- Yumurta ak ve sarıları ayrılır.
- Yumurta akları bir çimdik tuz ile 2-3 dakika çırpılır.
- Şekerin yarısı çırptığımız yumurta aklarına eklenir. 5-6 dakika çırpılır.
- Diğer tarafta ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan toz şeker ile çırpılır, krema kıvamına gelene kadar devam edilir.
- İki karışımı birbirine karıştırıyoruz. Dikkat etmemiz gereken fazla karıştırmamak. Alt üst yaparak karıştırın.
- Un, kakao, nişaşta, vanilya, kabartma tozu elenerek karışıma azar azar eklenir.
- 28 cm çaplı kelepçeli kalıba konur.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-40 dakika pişirilir.
Kremanın Hazırlanması
- Dr. oetker çikolatalı pasta kreması üzerinde yazılan şekilde yapılır. (Mutlaka soğuk süt kullanın.)
- Tarifte yağ yazıyor ama ben eklemiyorum.
- Dolapta yarım saat soğutun.
Pastanın hazırlanması
- Soğuyan pandispanya ikiye bölünür.
- Ara kat vişne suyu, soda ile karıştırılıp pasta ıslatılır.
- Krema sürülür. Parça çikolata konur.
- İkinci pasta katı konup o da vişne soda ile ıslatılır.
- Krema ile kaplanır.
- Dolaba konup diğer gün şeker hamuru ile süslenir.
Pasta süslemesini yaparken sadece renkli şeritte zorlandım. Yapımı kolay bir pasta olduğu için sizler de deneyebilirsiniz.
Sipariş için https://www.facebook.com/neseli.tatlar adresinden ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder