Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle başlayayım. Sizler nasılsınız, ben kendimi halsiz hissediyorum. Sabah uyandığımda bugün nasıl bitecek diye düşünürken neler yaptım neler. Önceki günler de yayınladığım baklava hamurundan böreği birde ben yapayım dedim. Harika oldu desem yeridir. Yaparken yağlı olacak dedim ama olmadı. Ben fırça ile yağı sürdüm. Üzerine de bol susam serptim.
Bir tepsi börek yaptım; hamur artınca ne yapayım derken tahinli cevizli rulolar yaptım. Kıtır kıtır, ağzında eriyor. Kahvenin yanında da ikram edebilirsiniz. Bir gün sonrasında bile kıtırlığı gitmiyor.
Malzemeler
- Baklavalık yufka
- Tahin
- Ceviz
- Toz şeker
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Yufkanın üzerine tahin fırça ile sürülür.
- Tahinin üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpilir.
- Kırılmış ceviz dökülür.
- Kısa kenardan başlayarak rulo yapılır. Tepside alınır.
- Ben baklava dilimi şeklinde kestim; istediğiniz şekilde olabilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derece kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder