Yorucu bir hafta sonu daha bitti. Canım oğlum tekrar hasta oldu. Ateş, öksürük çözüm olamama bizi üzdü. Bugün keyfi yerindeydi. Antibiyotik içince kendine geldi. Çocuklar hasta olunca ebeveynler ne kadar da çaresiz hissediyoruz kendimizi. Ama Allah'ım dermansız hastalık vermesin kimsenin çocuğuna, hasta olanlara da acil şifa versin.
Bugün Kayrahan'ın doğum günüydü. Pastasını ben yaptım. Erkek çocukların favorisi olan Dasty istedi. Oğlumun küçük dasty uçağını ölçe biçe uçak çıktı ortaya. Oğlum doğum günü pastasının siparişini verdi. O da dasty istiyor. Ben uçağı yaparken kızıma ve oğluma oyun hamuru verdim onlarda babaları ile oyun oynadılar.
Pastamız güzel oldu; görenler de beğendi. Önemlisi Kayrahan'ın beğenmesiydi; gözlerinde beğendiğinin parıltısını hissettim.
Güzel bir doğum günü oldu. Görseniz hepsi coştu. İYİKİ DOĞDUN KAYRAHAN; Sağlık, Mutluluk, Başarı hep seninle olsun. Nice mutlu seneler...
Gelelim pastamıza, bakalım sizler beğenecek misiniz?
Dasty Doğum Günü Pastası
Malzemeler
- 6 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişaştası
- 1 paket kakao
- 225 gr toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 vanilya
- Dr. oetker çikolatalı pasta kreması
- Çikolata parçaları
- Vişne suyu
- Soda Pandispanyanın Hazırlanışı
- Yumurta ak ve sarıları ayrılır.
- Yumurta akları bir çimdik tuz ile 2-3 dakika çırpılır.
- Şekerin yarısı çırptığımız yumurta aklarına eklenir. 5-6 dakika çırpılır.
- Diğer tarafta ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan toz şeker ile çırpılır, krema kıvamına gelene kadar devam edilir.
- İki karışımı birbirine karıştırıyoruz. Dikkat etmemiz gereken fazla karıştırmamak. Alt üst yaparak karıştırın.
- Un, kakao, nişaşta, vanilya, kabartma tozu elenerek karışıma azar azar eklenir.
- 28 cm çaplı kelepçeli kalıba konur.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-40 dakika pişirilir.
Kremanın Hazırlanması
- Dr. oetker çikolatalı pasta kreması üzerinde yazılan şekilde yapılır. (Mutlaka soğuk süt kullanın.)
- Tarifte yağ var ama ben kullanmıyorum.
- Dolapta yarım saat soğutun.
Pastanın hazırlanması
- Soğuyan pandispanya ikiye bölünür.
- Ara kat vişne suyu, soda ile karıştırılıp pasta ıslatılır.
- Krema sürülür. Parça çikolata konur.
- İkinci pasta katı konup o da vişne soda ile ıslatılır.
- Krema ile kaplanır.
- Dolaba konup diğer gün şeker hamuru ile süslenir.
Oğlum hasta olduğu için aşamalarının fotoğrafını çekemedim. İnşallah bir daha ki sefere...
Afiyet olsun...
Sipariş için https://www.facebook.com/neseli.tatlar sayfasından ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Sipariş için https://www.facebook.com/neseli.tatlar sayfasından ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder