Bu Blogda Ara

18 Aralık 2013 Çarşamba

Peynirli Poğaça


          Bugün oğlumun okulunda Yerli Malı Kutlaması var. Öğretmenimiz benden peynirli poğaça istedi. Bende poğaçayı taze seviyorum. Onun için sabahın 06.30 dan beri ayaktayım. Erken başlamama rağmen servis saatine 5 kala fırından çıkardım. Sıcakken tadı güzeldi inşallah güzel olmuştur. Böylece sabah kahvaltım poğaça ve çay ikilisi oldu.
          Birinci sınıftaki yerli malını hatırlıyorum. Sınıfta sıraları birleştirmiştik. Birde elimde oyuncağım vardı; gözümün önüne gelenler bunlar. Sizler hatırlar mısınız? Oğlumda ne heyecanlıdır annesi ona hazırlık yaptı ve arkadaşları da yiyecek. Artık marketlerde yabancı markalara ait özel raflar bile var. Bizim yerli ürünlerimizde çok güzel, tercihimizi onlardan yana tutalım.

Bu tarifim de Rize'den Mine Ablanın tarifi......

Malzemeler


  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
  1. Süt ılık olacak şekilde ısıtılır.
  2. Süte maya ve şeker konarak mayalanması beklenir.
  3. Mayalanan karışıma 2 yumurta kırılır. (Bir yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılır.)
  4. Sıvı yağ, tuz eklenir.
  5. Elenmiş un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır.
  6. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur kopartılıp, içine peynir  koyup tepsiye dizilir. Benim tercihim çoğunlukla sade oluyor. 
  7. Üzerine ayırdığımız yumurta sürülüp, susam serpilir. Tekrar mayalanması beklenir.
  8. Mayalanan poğaçalar, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. 


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder