Pazar günü Fenerbahçe- Rizespor'un maçı vardı. Benim için zor bir maçtı rizeliyim ve feneri tutuyorum sonuç memleketim kaybetti. Ev kalabalıkken değişik bir tarif yapayım ama oğlumun da seveceği bir kek olsun. Bu ıslak keki yaptım. Kek tarifim çok eski bir tarif, halamın tarifi ne varsa eski tarifler de var :) Hafif bir kek sütle ıslatıldığı için yumuşacık. Yerken eski günler geldi aklıma. Ortaokula giderken de mutfak konusunda çok hevesliydim. Nereden baksan 20 senelik tarif. Bakalım sizler beğenecek misiniz?
Malzemeler
- 5 Yumurta
- 1 Su bardağı zeytinyağı
- 1 Su bardağı pirinç unu
- 1 Su bardağı un
- 14 Kaşık şeker
- 3 Kaşık kakao
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Fındık
- Üzeri için 2 su bardağı soğuk süt
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı
- Yumurta şeker ile çırpılır. Krema kıvamına getirilir.
- Zeytinyağı eklenir.
- Un, pirinç unu, kabartma tozu,vanilya, kakao elenir. Karışıma azar azar elenir.
- Yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Dakika tutmadım kürdan formülü ile piştiğine karar verdim.
- Piştikten sonra kalıptan çıkarılıp servis tabağında üzerine 2 su bardağı süt dökülür.
- İsterseniz hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz çok yakışıyor ama bizim oğlan sevmediği için sade yaptım.
Afiyet olsun.....
Güzel görünüyor kek. Tadı da güzeldir eminim.
YanıtlaSil